A Kaposvári Járási Ügyészség indítványozta annak a harmincas éveiben járó férfinak a letartóztatását, aki hasonló bűncselekmények miatti elítéléseit követően, illetve nyomozati szakban folyamatos büntetőeljárások hatálya alatt, több gyanúsítotti kihallgatás után is folytatta az internetes csalások elkövetését.

A gyanúsított több – köztük saját – nevet használva 2022 nyarán (jelen eljárásban) 63 személyt csapott be. A férfi a sértetteket otthonról végezhető munkára, tollak összeszerelésére hívta fel havi 90 ezer forint fizetéséért, amihez a munkavállalónak kellett először 5.500 forintot a kezdő csomagért befizetnie. Ezen felül több olyan személy is volt, akiktől a csaló külföldi munkaközvetítésért kért előre pénzt. A férfi pár hónap alatt több mint 350 ezer forintot csalt ki a hirdetésekre jelentkezőktől.

Az ügyészség letartóztatásra irányuló indítványának a Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírája helyt adott és bűnismétlés veszélye miatt egy hónapi időtartamra elrendelte a terhelt letartóztatását.

Címkék: letartóztat, internet, csal, munka, kék hírek