A Kaposvári Járási Ügyészség indítványt tett annak a férfinak a letartóztatására, aki rendszeresen bántalmazta az élettársát, és végül már a megölését is kilátásba helyezte. 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a harmincas éveiben járó férfi 2022 szeptembere óta a kaposvári lakásukban féltékenységből, vagy az ittasságából kifolyólag legalább két alkalommal megverte az élettársát, egy további esetben pedig a nagyméretű konyhakést a kezében tartva azzal fenyegette meg a nőt, hogy öngyilkos lesz, vagy az ő torkát fogja elvágni. Ezt követően a férfi még azt is részletesen kifejtette a sértettnek, hogy miként végezne vele. 

Miután a nő másnap feljelentést tett a rendőrségen, a kaposvári nyomozók rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették a büntetett előéletű, egyúttal felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló férfit, akinek a letartóztatására az ügyészség a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának, illetve a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében tett indítványt. 

A kapcsolati erőszak bűntettének elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfi ügyében a Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírója 2023. február 04. napján tartott ülést, ahol az ügyészség indítványának helyt adva elrendelte a férfi letartóztatását, amelyet a gyanúsított egészségi állapotára tekintettel az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelt végrehajtani. 

Címkék: IMEI, elmegyógyító, büntetett előéletű, fenyeget, élettárs, kés, kék hírek