Hétfőn és kedden is kidőlt fák és lehasadt faágak miatt riasztották legtöbbször a tűzoltókat Somogyban.

Az egységek több, mint ötven helyszínen láncfűrésszel eltávolították az utakra, háztetőkre, kerítésekre dőlt fákat. Nem egyszer pedig magasból mentő segítségével tudták csak ledarabolni az életveszélyessé vált fákat.


a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Kaposváron, a Derkovits utcában kidőlt és elszakította az elektromos vezetéket egy tizenhét méter magas fenyő. Az áramszolgáltató munkatársai áramtalanították a vezetéket, majd a város hivatásos tűzoltói feldarabolták a fát. A Pécsi utcában melléképületre dőlt egy nagyméretű fa, veszélyeztetve az ott parkoló autókat és az arra közlekedőket, a Thököly Imre utcában pedig melléképületre és kerítésre dőlt két fenyőfa. Mindkét helyszínen a kaposvári hivatásos tűzoltók motorfűrésszel avatkoztak be.

Megdőlt egy ezüstfenyő egy barcsi általános iskola udvarán hétfőn, veszélyeztetve az intézmény diákjainak és dolgozóinak testi épségét. A nagyatádi és a barcsi hivatásos tűzoltók magasból mentőről távolítottak el a fát. A komlósdi temetőben pedig ravatalozó épületre dőlt egy fenyőfa, beszakítva annak tetejét. Itt a barcsi hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Egy huszonöt méteres fenyő is megdőlt Barcson, veszélyeztetve egy kápolnát. A helyi és a nagyatádi hivatásos tűzoltók magasból mentőről, motorfűrésszel tudták ledarabolni a fát és elhárítani a veszélyt. A kaposmérői temetőben pedig egy fa ága hasadt le, ahol a KÖTÉL Egyesület önkéntesei avatkoztak be.

Címkék: vigyáz, faág, orkán, szélvihar, pótlóbusz, tüzifa, szociális, parkol, közterület, biztosítás, vonat, vasút, kár, közösség, vihar, Somogy, Kaposvár, kék hírek