A rendelkezésre álló adatok alapján hétfőn 11 óra 35 perckor Andocs belterületén Pusztaszemes irányába közlekedett egy sofőr, amikor eddig tisztázatlan körülmények között lehaladt az úttestről és egy villanyoszlopnak ütközött.

A férfinél – aki, az elsődleges orvosi vélemény alapján könnyű sérüléseket szenvedett – felmerült az ittas járművezetés gyanúja. A rendőrök megállapították, hogy jogosítvánnyal sem rendelkezett, mert szintén ittas vezetés miatt korábban eltiltották tőle.

A Siófoki Rendőrkapitányság az 52 éves várdombi lakos ellen az eltiltás és az ittas vezetés miatt büntetőeljárást, a közlekedési szabályszegésért szabálysértési eljárás indított.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák!

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek.

További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Címkék: sérül ittas, Pusztaszemes, Andocs, villanyoszlop, sofőr, jogosítvány, kék hírek