A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a három férfival szemben, akik a hazafelé vezető úton vontak kérdőre egy másik társaságot. 

A vád szerint a húszas éveikben járó vádlottak 2022 februárjában egy kaposvári szórakozóhelyen szóváltásba keveredtek több másik férfival, de a vitájuk itt még nem fajult tettlegességig. Amikor azonban a hazafelé vezető úton ismételten meglátták az utcán sétáló másik társaságot, a vádlottak az autójukból kiszállva közösen támadták meg a két férfit, akiket testszerte ütöttek és rúgtak, egyiküket még le is köpték. 

a felhasznált fényképet a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette
a felhasznált fényképet a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette

A bántalmazás következtében az egyik férfi többszörös arccsonttörést szenvedett, és az egyik ujja is eltört. Az eseményeket észlelő személyek bejelentésére végül a rendőrjárőrök rövid időn belül megérkeztek, és a vádlottakat még a helyszínen elfogták.  

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottakkal szemben halmazati büntetésül felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. 

Címkék: arccsonttörés, szórakozóhely, éjszaka, verekedés, kék hírek