A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés és minősített garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó Kaposvár környéki férfival szemben, aki azért lépett fel támadóan a sértettel és családjával szemben, mert nem tetszett neki az általuk hallgatott zene.   

A vádlott 2022 áprilisában egy Kaposvári környéki faluban vett részt egy nyilvános, zenés-táncos rendezvényen, amely az éjszakai órákban ért véget. Az esemény után még többen - köztük a sértett és családja is - a helyszínen maradtak, és zenét hallgattak. 

Az ittas állapotban lévő férfinak azonban nem tetszett az általuk hallgatott zene, ezért előbb a sértett édesapjával keveredett dulakodásig fajuló konfliktusba, majd a fiatal nő testvérét ütötte meg könnyű sérülést okozva. A felindult vádlott ezután a sértetthez lépett, akit nagy erővel ököllel arcon ütött, mely miatt a fiatal nő orr-, és arccsontja eltörött.

Az ügyészség által büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban benyújtott vádirat alapján a Kaposvári Járásbíróság a vádlottal szemben 1 év 3 hónap fogházbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását a 2 év 6 hónapra felfüggesztette. Az ügyészség ugyanakkor a végrehajtási fokozat helytelen meghatározása miatt, a végrehajtási fokozat börtönre történő megváltoztatása érdekében tárgyalás tartását kérte, ezért a büntetővégzés nem emelkedett jogerőre.

Címkék: falunap, verekedés, részeg, ököl, zene, kék hírek