Letért az útról, árokba hajtott, többször megpördült, majd a kerekein állt megy egy személyautó péntek reggel a 65-ös főúton, Siófok és Ságvár között. A siófoki hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik áramtalanították a gépkocsit. Az autóban csak a sofőr utazott, akit a mentők kórházba szállítottak.

null

Péntek délelőtt érkezett a bejelentés a vármegyei műveletirányítási központba, miszerint füst áramlik ki egy épületből Kaposváron, a Noszlopy Gáspár utcában. A nagy erőkkel kiérkező kaposvári hivatásos tűzoltók több oldalról is megközelítve felderítették az épületet, majd egy tűzoltó készülékkel eloltották az izzó elektromos elosztószekrényt és megszüntették a veszélyt. Az utómunkálatok során hőkamerával átvizsgálták a tűz környezetét és az emeleti szellőzőrácsot roncsvágóval eltávolították, így gondoskodtak az épület átszellőztetéséről.

Személyautó elé ugrott egy szarvas szombat délelőtt, Nágocs külterületén. Az ütközés következtében az állat elpusztult, a gépjármű kidöntött egy jelzőtáblát, majd az út melletti füves területen állt meg. A tabi önkormányzati és a nágocsi önkéntes tűzoltók áramtalanították a sérült gépjárművet, amelynek vezetőjét a mentők kórházba szállították.

null

Feltépte a szél a csurgói szakgimnázium tornacsarnokának tetejét, és az épület beázott, ezért kérték a helyi tűzoltók közreműködését. Az egység eltávolította a tető sérült darabjait és közreműködtek a terem padozatának letakarásában.

Egy ágy matraca kapott lángra szombaton egy második emeleti, tizenhat négyzetméteres hálószobában Kaposváron, a toponári városrészben. A tűzben a falburkolat is megégett, néhány négyzetméteren. Az épületet tíz ember hagyta el. A város hivatásos tűzoltói, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, rövid idő alatt megfékezte a lángokat.

Felborult egy kisbusz vasárnap hajnalban a 61-es főúton, Kaposfő és Kiskorpád között. A műszaki mentést a kaposvári hivatásos tűzoltók végezték. A járműben kilencen utaztak, az eset során senki sem sérült meg.

null

Meggyulladt a födémszerkezet vasárnap este egy látrányi családi házban. A Péntekhely utcai épület füsttel telt meg, miután a kandalló mellett beizzott a födém. A látrányi önkéntes, a balatonboglári önkormányzati és a siófoki hivatásos tűzoltók megbontották a mennyezetet, eloltották az izzó, parázsló részeket. Az egységek átszellőztették a házat, majd felhívták a tulajdonosok figyelmét arra, hogy az áramot csak azután kapcsolják vissza, miután a hálózatot szakember átvizsgálta.

Címkék: tűzoltóság, hétvége, katasztrófavédelem, kék hírek