null

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a kaposvári nővel szemben, aki nem vette észre az elgázolt házikedvencének az úttesten segítséget nyújtó idős sértettet, ezért autójával elsodorta őt.

A vád szerint 2022 januárjában Kaposvár egyik kevésbé forgalmas utcájában elütötték a sértett macskáját, aki rövid időn belül taxival a helyszínre sietett. A taxis az állat elütésének helyével egy vonalban állt meg az úttesten úgy, hogy az éjszakai sötétségben a tompított világítása fel volt kapcsolva, mialatt a sértett egy másik segítségére siető nővel együtt a sérült állatot vizsgálta az úttesten.

Ezzel egyidőben kanyarodott be az utcába a vádlott az autójával, melynek során belenézett a taxi lámpájába, ami elvakította őt. A vádlott ezért a kezét a szeme elé tette, és annak ellenére, hogy látása korlátozott volt, változatlan sebességgel folytatta az útját az utcában, emiatt azonban nem látta meg az úton tartózkodó sértettet, akit az autójának elejével elsodort. A sértett a baleset következtében súlyos, csonttöréssel járó sérülést szenvedett el.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a nővel szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címkék: macska, gázolás, kaposvár, kék hírek