null

A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki először szavakkal próbálta meggyőzni volt párját a békülésről, majd az elutasítás miatt erőszakot alkalmazott.

A vád lényege szerint a vádlottal 2022 júniusában szakított barátnője, de a férfi ebbe nem nyugodott bele, hanem békülés céljából ittasan megjelent a nő otthonánál. Mivel a terhelt nem tudta meggyőzni a sértettet, agresszív lett és hangosan kiabálni kezdett, végül a sértett által értesített járőrök felszólítására hagyta csak el a nő ingatlanát.

A vádlott azonban még aznap éjjel visszatért a sértett házához, ahová az ajtó melletti ablakon keresztül bemászott és a nőt ismét győzködni kezdte - eredménytelenül. A sértett az egyre indulatosabb vádlott elől fia szobájába menekült, ahová a férfi követte és többször ököllel arcul ütötte. A sértett gyermeke látva a történteket anyja védelmére kelt és hátulról lefogta a dühöngő férfit, aki ekkor – mivel kezeit már nem tudta használni – a vele szemben álló nőt orron fejelte.

A terhelt bántalmazása következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló orrcsont törést szenvedett.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a férfival szemben.

Címkék: szakítás, vádemelés, ügyészség, kék hírek