A Kaposvári Járási Ügyészség szabálysértési értékre, helyiségbe a jogosult tudta és beleegyezése nélkül bemenve elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki besurrant a szomszéd utcában lakó ismerőséhez.

A vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már többször büntetett, negyvenes éveiben járó férfi 2022 novemberében - mivel úgy gondolta, hogy senki nincs otthon - bement a sértett kaposvári házába, ahol előbb értékek után kutatott, majd egy csomag dohányt és készpénzt rejtett a ruházatába. A zajra mindazonáltal az éppen otthon tartózkodó sértett is felfigyelt, ezért számon kérte és kiküldte a házából a tolvajt, az értékeinek hiányát viszont csak később észlelte. 

A sértett feljelentése alapján a kaposvári nyomozók rövid időn belül azonosították az elkövetőt, akinek a letartóztatását azonban ekkorra az ellene más megyében folyamatban lévő ügyben a bíróság már elrendelte.

A jelenleg is más megyében fogvatartott, többszörös visszaesőnek minősülő férfit a Kaposvári Járásbíróság a 2022. december 15-én, távmeghallgatás útján megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és vele szemben 1 év végrehajtandó börtönbüntetést szabott ki, egyúttal kötelezte arra is, hogy térítse meg a sértett kárát. A kihirdetett ítéletet az ügyészség és a védelem is tudomásul vette, így az nyomban jogerőre emelkedett.

(A felhasznált fényképet a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette. )

Címkék: távmeghallgatás, visszaeső, börtön, lop, tolvaj, kék hírek