null

A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki egy kaposvári gyermekotthonban fosztogatott. A vádiratban foglaltak szerint a húszas éveiben járó vádlott barátnője révén helyismerettel rendelkezett az intézetben, tudta, hogy az ott lakók szobái hol helyezkednek el.

A vádlott 2022 szeptemberében az éjszakai órákban megjelent az otthonnál, majd egy résnyire nyitva lévő ablakon keresztül az épületbe jutott. A férfi ekkor bement az egyik szobába, ahol a két sértett aludt, ezért halkan elvette az egyik lány közvetlen közelében lévő, összesen 170.000 forint értékű kettő darab mobiltelefont, míg a másik sértett éjjeli szekrényéről dohányterméket vett magához.

A terhelt motozására a lányok nem ébredtek fel, értékeik hiányát csak később fedezték fel. A férfi azonban nem sokáig örülhetett zsákmányának, a kaposvári rendőrök még aznap lefoglalták tőle az eltulajdonított dolgokat.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a próbára bocsátás hatálya alatt álló vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Címkék: intézet, mobiltelefon, lopás, kék hírek