A Somogy Megyei Főügyészség vesztegetés bűntette és lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat azzal a marcali férfival szemben, aki sikertelenül próbált megvesztegetni egy biztonsági őrt azért, hogy lopni tudjon.

A vádirat szerint a férfi 2022 márciusában burkolóként dolgozott egy nagyobb Balaton parti építkezésen, ahol elhatározta, hogy közel fél millió forint értékben különböző építőanyagokat fog ellopni. Az építkezésen ugyanakkor biztonsági őrök is dolgoztak, ezért egyiküknek pénzt ajánlott azért, hogy engedje kivinni a lopáshoz összekészített dolgokat.

Azonban a biztonsági őr az ajánlatról tájékoztatta a felettesét, aki arra utasította, hogy látszólag egyezzen bele a vesztegetésbe annak érdekében, hogy a vádlottat a jogtalanul eltulajdonítani szándékozott építési anyagok elvitele közben tetten érjék.

a fényképet a nyomozó hatóság készítette a helyszíni szemle során
a fényképet a nyomozó hatóság készítette a helyszíni szemle során

Miután a biztonsági őr a megbeszéltek szerint látszólag elfogadta a vesztegetési pénzt, a vádlott abban tudatban hagyta el az építési területet, hogy nem fogják megállítani a lopott építőanyagokkal, de a kapun kívül a biztonsági szolgálat tagjai feltartóztatták, és a történtekről bejelentést tettek a Siófoki Rendőrkapitányságon.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címkék: megveszteget, tolvajj, biztonsági őr, Marcali, lop, kék hírek