A Somogy Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó kaposvári férfival szemben, aki fejszével támadt a vitapartnerére, mert az eltüzelte az általa korábban felhasogatott fát.  

A vádirat szerint a férfi 2022 nyarán megjelent annál háznál, ahol a párja, illetve a sértett és élettársa laktak, mert a barátnője jelezte neki, hogy a sértett egy kisebb mennyiséget eltüzelt a vádlott által korábban felhasogatott tűzifából. A felindult állapotban lévő vádlott megjelenésekor a sértett éppen fát vágott az udvaron azért, hogy az elhasznált tüzelőt pótolja, de amikor meglátta a vádlottat, letette a kezében tartott fejszét. 

A két férfi között ekkor vita alakult ki, melynek során a vádlott a 2,3 kg súlyú fejszét magához vette, és annak fokával nagy erővel halántékon ütötte a sértettet. A sértett az ütéstől a földre rogyott, ennek ellenére a vádlott még legalább két alkalommal a nyakánál, illetve a mellkasánál megütötte, majd a helyszínről távozva a fejszét a családi ház tetejére dobta. 

A sértettnek a bántalmazás következtében súlyos, összetett csonttöréssel járó koponya-agysérülése keletkezett, melynek súlyossága és jellege alapján a sértett életveszélyes állapotban volt, és a halála bekövetkezésének reális esélye is fennállt.

A vádlottat a kaposvári rendőrök még az eset napján őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványára a letartóztatását is elrendelték.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

(A fényképeket a nyomozó hatóság készítette a helyszíni szemle során.)

Címkék: tüzelő, fejsze, támad, vita, élettárs, halál, kék hírek