A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2022. november 16-án Kaposvár és vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték, valamint finn módszerrel is szondáztattak.

Az elsőként Finnországban alkalmazott intézkedés lényege, hogy a megfelelően előkészített, kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul. Az akció ideje alatt a járőrök 328 gépjárművezetőt ellenőriztek, amelynek során egyetlen sofőrnél sem merült fel az ittasság gyanúja.

A rendőröknek összesen 45 eseteben kellett intézkedniük, a legtöbbször a kézben tartott mobiltelefon használata, műszaki hiányosságok, az elsőbbségadási szabályok megsértése, sebességtúllépés, valamint a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. Az ellenőrzést hat civil gépkocsi, és négy járőrautó segítette.

Az akció során a baleset-megelőzési szakemberek a „Látni és látszani 2022” kampány keretében láthatóságot elősegítő közbiztonsági kiegészítőket, fényvisszaverő mellényeket és esernyőket adtak ajándékba az érdeklődőknek.


az SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételei
az SMRFK felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A szakemberek felhívták a figyelmet a biztonságos közlekedés és a szabálykövető magatartás fontosságára, valamint hangsúlyozták, hogy a balesetek megelőzése érdekében fontos a láthatóság és az észlelhetőség fokozása.

Címkék: szonda, közlekedés, razzia, sofőr, ellenőrzés, kék hírek