A Fonyódi Járási Ügyészség büntetőeljárásban kiszabott járművezetéstől eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki korábbi ugyanilyen elítélései ellenére újra ittas állapotban vezetett közúton.

A vád lényege szerint a hatvanas éveiben járó terhelt 2022 márciusában szabadult két éves börtönbüntetéséből, amely ítéletében a bíróság a vádlottat öt évre eltiltotta a közúti járművezetéstől is.

A férfi tisztában volt azzal, hogy nem vezethet járművet, azonban 2022 szeptemberében Balatonlelléhez közeli otthonában nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztását követően, állapota miatt nehézkesen, szülei tiltakozása ellenére mégis traktorjába ült, és a mezőgazdasági vontatóhoz kapcsolt tartálykocsival a család állatainak indult vizet vinni.

A vádlott nem jutott messzire, mivel édesapja a járműszerelvényt végül leállíttatta vele, majd rövid időn belül a rendőrség is a helyszínre érkezett.

Az ügyészségi indítvánnyal egyetértve a Fonyódi Járásbíróság a különös visszaeső férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, pénzbüntetésre és további hat év járművezetéstől eltiltásra ítélte. A bíróság döntése ellen a vádlott fellebbezett, ezért az ítélet nem jogerős.

Címkék: visszaeső, traktor, részeg, ittas, börtön, sofőr, kék hírek