null

Tűzhelyen felejtette az ételt hétfő reggel egy siófoki lakos, a füstmérgezés következtében pedig kis híján tragédia történt. A város hivatásos tűzoltóit riasztották az esethez, akik teljes légzésvédelem mellett mentették ki az asszonyt az épületből. A sérültet az egység átadta a mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba szállították. A tűz a gáztűzhelyen felejtett edényben keletkezett, a lángok a berendezési tárgyakra nem terjedtek át. Az eset során csupán a falak és a mennyezet kormozódott.

A tűzhelyen felejtette az ételt hétfőn egy böhönyei lakos is, az odaégett ebéd füsttel töltötte meg a házat. A házból szivárgó füstöt a szomszédok vették észre és azt azonnal jelezték a település tűzoltóinak. A böhönyei önkormányzati tűzoltók bejutottak az épületbe, amelyben nem tartózkodott senki, kiszellőztettek, majd átvizsgálták a lakást, de a tűz nem terjedt át a többi helyiségre.

A kályhából kipattanó szikra meggyújtotta a kanapét hétfő délután egy kaposvári családi házban. A lakóknak sikerült a lángokat elfojtani a tűzoltók kiérkezése előtt, majd kivitték az udvarra a megégett bútort, amelynek izzó részeit a város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt eloltottak. A tűz nem terjedt át a többi bútorra, az eset során személyi sérülés sem történt.

A lakástüzek többségénél nem a tűz okoz sérülést, hanem a felszabaduló füst vezet füstmérgezéshez, rosszabb esetben halálhoz. Mindez megelőzhető, ha füstérzékelőt helyezünk el a lakásban. Az eszköz 85 decibeles hangerővel jelzi a tüzet annak kezdeti szakaszában, amikor még könnyen meg lehet fékezni, vagy a tűzoltókat hívni.

Címkék: tűzhely, tűz, katasztrófavédelem, kék hírek