Nyolc riasztásból négy műszaki mentéshez vonultak a somogyi tűzoltók a hétvégén, valamint négy tűzeset miatt is segítségül hívták a megye egységeit. Egy személygépkocsi felborult szombat délután Kaposváron, a Kanizsai utcában. Az egyik egyenruhás éppen a baleset miatt feltorlódott kocsisorban várakozott, megállt és az autóvezető segítségére sietett. Két járókelővel segítettek az idős sofőrnek kimászni a járműből, majd a sérült férfit elsősegélyben részesítette a mentők kiérkezéséig. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd kerekeire állították azt.

null

Ezzel egy időben felborult a földúton egy utánfutót vontató személyautó Csurgón, a szőlőhegyi dűlőn. A jármű vezetője az eset során nem sérült meg. A város önkormányzati tűzoltói a gépkocsit kerekeire állították és áramtalanították.

null

Bejelzett egy szén-monoxid-érzékelő szombaton késő este egy kaposújlaki családi házban, ezért tűzoltói segítséget kértek a lakók. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói és a gázszolgáltató szakemberei átvizsgálták az épületet, meréseket végeztek, amely során a fürdőszobában lévő gázkazán közelében kimutatta a műszer az egészségre ártalmas gázt. A szakember megtiltotta a hibás készülék használatát, annak javításáig.

Vasárnap délelőtt két személyautó ütközött össze Kaposváron, a Bajcsy-Zsilinszky és Biczó Ferenc utca kereszteződésében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. Az ütközés következtében az egyik gépkocsi fának ütközött, a jármű mindkét utasa megsérült, ezért őket a mentők kórházba szállították. A másik autó utasai nem sérültek meg a balesetben.

Kisebb tűzesetekhez is vonultak a somogyi tűzoltók az elmúlt napokban. Balatonvilágosra egy füstölő kuka miatt riasztották a tűzoltókat, akik néhány perc alatt el tudták oltani a gyűjtőedényben lévő izzó szemetet. Zamárdiban egy családi ház udvarán az összehordott növényi hulladék égett, de a lakók nem tartózkodtak otthon, ezért a tűzoltók beavatkozására volt szükség. Nagyatádon egy lakatlan ingatlan udvarán kommunális hulladék égett, amit a tűzoltók egy vízsugárral eloltottak.

Címkék: katasztrófavédelem, tűzoltóság, hétvége, kék hírek