Kigyulladt egy melléképület péntekre virradó éjjel, Gigén. A megközelítőleg tíz négyzetméter alapterületű fatárolóként használt ingatlan teljes terjedelmében égett, amikor a kadarkúti önkormányzati tűzoltók a helyszínre érkezetek. Az épületben tárolt tűzifa és fűrészpor megsemmisült. A tűzoltóknak két vízsugárral sikerült megakadályozni a lángok továbbterjedését. Az eset során személyi sérülés nem történt.


fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságfotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságfotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Egy kaposvári, többszintes társasház földszinti lakásának ablakán dőlt a füst péntek délben, amit többen is jeleztek a 112-es segélyhívó számon. A lakó feltette az olajat a tűzhelyre, ám megfeledkezett róla és az lángra kapott. A tüzet a kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezés előtt a tulajdonosnak sikerült elfojtani, ám az oltás közben füstöt lélegzett be, ezért a mentők kórházba szállították.


fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságfotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságfotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságfotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságfotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A tűz károsította a konyha berendezési tárgyait, de a gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek át a lakás többi helyiségére. A tűzoltók áramtalanították a lakást és elzárták a gázt, majd az épületből kikísérték a lakókat. A társasházat nagyteljesítményű ventillátorral átszellőztették, a lakók ezt követően visszatérhettek otthonaikba.

Címkék: serpenyő, társasház, füst, kiég, olaj, tűzifa, láng, tűz, kék hírek