Huszonkét riasztásból tizenegy műszaki mentéshez vonultak a somogyi tűzoltók a hétvégén, valamint öt tűzesetnél is szükség volt a megye egységeinek munkájára. A műveletirányítási központba az elmúlt napokban még hat téves jelzés is érkezett.

Összeütközött két személyautó péntek délután Nagyatád Szigetvári utcájában. Az ütközéskor a gépkocsik elsodortak egy kerekpárost is. Az egyik autó az árokba csapódott, a másik az úttesten állt meg. A járművezetők egyike sem sérült meg, az elsodort biciklist a mentők kórházba szállították.  A nagyatádi hivatásos tűzoltók áramtalanították a balesetet szenvedett járműveket. A mentés ideje alatt félpályán haladt a forgalom.  


fotók: Nagyatád HTP fotók: Nagyatád HTP fotók: Nagyatád HTP fotók: Nagyatád HTP fotók: Nagyatád HTP
fotók: Nagyatád HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Szürke füstfelhőbe burkolózott szombat délután Kaposvár, Pécsi utcájának környéke. A kaposvári hivatásos tűzoltók a helyszínre érkezve egy lángoló - zöld területen illegálisan felhalmozott - növényi hulladékkupaccal szembesültek. Az egység néhány perc alatt eloltotta a tüzet. 

Beizzott a lerakódott korom szombat délután egy gigei családi ház kéményében. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók eltávolították a fűtőberendezés tűzteréből a parazsat, majd megszüntették az izzást a kéményben. Az egység felhívta a tulajdonos figyelmét arra, hogy amíg kéményseprő nem ellenőrizte, hogy a füstelvezető betölti-e a rendeltetését, addig családja biztonsága érdekében a ház fűtését a más módon oldja meg. 


fotók: Kadarkút ÖTPfotók: Kadarkút ÖTPfotók: Kadarkút ÖTP
fotók: Kadarkút ÖTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Mezőgazdasági géppel karambolozott egy személyautó szombaton este a Hetes és Juta közötti szakaszon. Az ütközés következtében a személyautó az árokba csapódott, vezetője megsérült, ezért őt a mentők kórházba szállították. A műszaki mentést a kaposvári hivatásos tűzoltók végezték, a műszaki mentő hidraulikus emelője és pallók segítségével a vetőgépet a vontatóról lekapcsolták, amit egy másik jármű elvontatott a helyszínről, megszűntetve ezzel a forgalmi akadály az érintett szakaszon. 

Füst szagra lett figyelmes, egy kaposvári lakás tulajdonos vasárnap. A kaposvári hivatásos tűzoltók átvizsgálták az ingatlant, de nem találták meg a füst forrását. Az egység ezután a földszinti lakást is átvizsgálta, ahol a lakó begyújtott a cserépkályhába. A tűzoltók felhívták a tulajdonos figyelmét arra, hogy amíg a füstelvezető működését nem ellenőrizte a kéményseprő, addig azt ne használja. A szellőztetést követően egyik lakásban sem lehetett érezni a füstszagot. Az eset során senki sem lett rosszul.

Címkék: kémény, füst, baleset, tűzoltó, riasztás, hétvége, kék hírek