Somogyaszalóban a kaposvári, míg Görgetegen a nagyatádi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók akadályozták meg a tűz továbbterjedését, majd átszellőztették a helyiségeket. Somogyaszalón könnyebben megsérült egy lakó, míg Görgetegen nem történt személyi sérülés.

a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvétele
a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvétele

A benzin szobahőmérsékleten is könnyen párolog és gőze is gyúlékony, egy szikra könnyen lángra lobbanthatja. Tilos éghető folyadékokat (pl. petróleumot, gázolajat, benzint) használni begyújtáshoz, illetve a tűz élesztésére, mert súlyos robbanás és sérülés lehet a végeredmény!

(A lánglovagok egy szemléletes videót is készítettek a helyes tüzelési módokról, amit ide kattintva lehet megnézni.)

Előfordul, hogy a tüzelőberendezésbe nem megfelelő tüzelőanyagot dobnak – a fa mellé műanyagpalackokat, csomagolóanyagokat, régi bútorlapokat, rongyokat – ez pedig a füstelvezetők állapotának rohamos romlását eredményezi, amely nemcsak kéménytüzek kialakulásához, hanem szén-monoxid-mérgezéshez is vezethet. A nem megfelelő, vizes tűzifa használata is eleinte koromlerakódást, majd kéménytüzet okozhat.

Testi épségünk és családunk biztonsága érdekében nagyon fontos, hogy mindig a kályhának megfelelő és jó minőségű fűtőanyagot használjunk.

Címkék: belobban, fűt, kályha, kazán, üzemanyag, tűz, benzin, kék hírek