Tizennégy riasztásból tízszer műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók, valamint egy tűzesetnél is szükség volt az egységek munkájára. A megyei műveletirányítási központba az elmúlt három nap során még három téves jelzés is érkezett.

Pénteken délután pótkocsis teherautó és kisbusz karambolozott Kadarkúton. Három sérültet szállítottak kórházba. Alig fél órával később egy újabb műszaki mentés miatt kérték a megyeszékhely tűzoltóinak segítségét, Szentbalázs külterületén ugyanis árokba hajtott és felborult egy személyautó. A gépkocsi két utasa nem sérült meg. A jármű elszállításáról autómentő gondoskodott.

Szombaton délelőtt egy letört faág miatt kérték a marcali tűzoltók segítségét Mesztegnyőn, mert az az úttestre lógott és akadályozta a közúti közlekedést. Az egység rövid idő alatt lefűrészelte az ágat, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt.

fotó: Marcali HTP
fotó: Marcali HTP

Egy terepjáró borult árokba szombaton délután Szőcsénypusztánál. A jármű vezetője a baleset során nem sérült meg. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd az autómentővel közösen a kerekeire állították.


fotók: Marcali HTPfotók: Marcali HTPfotók: Marcali HTPfotók: Marcali HTPfotók: Marcali HTP
fotók: Marcali HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Ezzel az esettel egy időben Komlósdra riasztották a barcsi hivatásos tűzoltókat, ahol az út szélén parkoló autónak ütközött egy Barcs felé haladó jármű.

Letért az útról és árokba csapódott egy személyautó vasárnap délután, Öreglak külterületén. A balesetet követően a jármű három utasa ki tudott szállni a gépkocsiból, ám a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították őket. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót.

Bútorokból álló szeméthalom égett vasárnap este Marcali, Dózsa György utcájában. A lángok egy villanyoszlopra is veszélyt jelentettek, de a város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt elfojtották a tüzet.

Címkék: műszaki mentés, láng, riasztás, tűzoltó, baleset, hétvége, kék hírek