Mostanában naponta átlagosan ezer határsértő próbál átjutni a magyar határon - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György hozzátette, idén eddig 171 ezer határsértőt tartóztattak fel és 1300 embercsempészt fogtak el; tavaly ugyanebben az időszakban 70 ezer migránst és 700 embercsempészt fogtak el.

"A magyar államhatár nem átjáróház, az embercsempészés nem bocsánatos bűn, és erőszakosan, ismeretlen identitással, okmányok nélkül, a járőreinket megtámadva belépéssel kísérletezők nem juthatnak be Magyarország területére" - hangsúlyozta a főtanácsadó.

Kijelentette, nagyon jó lenne, ha az Európai Unió levonná a következtetést a 2015 óta tartó migrációs krízisből és világossá tenné, hogy illegálisan nem lehet bejutni Európába.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy a migráció elsősorban civilizációs veszélyt hordoz magában, hiszen egy "virulens civilizáció" képviselői próbálnak bejutni Európába.

Hozzáfűzte, Európa nagyvárosaiban a migráció miatt napjainkra megjelentek "klánok", és van, ahol "klánháború" zajlik.

(borítóképünk korábbi felvétel)

Címkék: klán, háború, embercsempész, határ, illegális, migráns, kék hírek