Kommunális hulladék kapott lángra körülbelül hatszáz négyzetméternyi területen bálákban, darálékban, egy félig lefedett tárolóban, Marcali határában, a 6805-ös út közelében lévő hulladéklerakóban csütörtök este.

A tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a marcali, a keszthelyi, a zalakarosi, a nagykanizsai és a pacsai hivatásos tűzoltók vízsugarakkal több, mint hat óra alatt fékezték meg és oltották el. Az egységek munkáját két erőgép is segítette, amelyek a még nem égő hulladékot bontották meg, elvágva ezzel a lángok terjedésének útját.


a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A helyszínen Marcali és Horvátkút települések felé a katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, ám egészségügyi határértéket meghaladó veszélyesanyag-koncentrációt nem mutattak ki a levegőben. Az utómunkálatok során az egységek átvizsgálták a területet, de további izzó gócokat már nem találtak.

Címkék: hulladéklerakó, Marcali, kék hírek, tűz