A Kaposvári Járási Ügyészség több rendbeli hamis vád bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki bosszúból drogárusítással vádolta ismerőseit, majd a rendőrségi kihallgatása során lányáról is valótlant állított.

A vádlott 2021 márciusában egy Somogy megyei községben összeszólalkozott három falusi férfival, ezért haragjában felhívta a 107-es segélyhívót. Az asszony a hívás során előadta, hogy szemtanúja volt egy, a bejelentéskor is zajló „drog partinak”, ahol ismerősei – akiket konkrétan megnevezett – kábítószert fogyasztanak és árusítanak.

A nő - valótlan - állítása miatt a rendőrök a helyszínre mentek, ahol kiderült, hogy nem történtek meg a bejelentés szerinti bűncselekmények.

Az asszony gyanúsítotti kihallgatásakor - a hamis vádolás tilalmára vonatkozó figyelmeztetést követően - a bejelentéséről készült hangfelvételt meghallgatva saját lányát is hamisan vádolta, amikor azt mondta, hogy a felvételen a lány hangja hallható.

A terhelt a nyomozás későbbi szakaszában vádjai hamisságát feltárta.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű asszonnyal szemben pénzbüntetést indítványozott.

Címkék: falu, hamis, vád, drog, kábítószer, kék hírek