A Marcali Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki összesen 26 sértettet ejtett tévedésbe valótlan internetes hirdetésekkel.

A negyvenes éveiben járó vádlott 2020 decemberétől kezdődően tíz hónapon keresztül hirdetett különböző álneveken olyan termékeket – így különösen régi, illetve gyűjtőknek szánt pénzérméket és bankjegyeket, valamint parfümöket és ruhadarabokat – amelyekkel valójában nem rendelkezett. A hirdetéseire az ország különböző részeiről jelentkező vevőktől ezt követően a vádlott a vételár, illetve több esetben a postaköltség előre utalását kérte, az összegek beérkezése után azonban a megrendelt termékeket nem küldte el a vevőknek, hanem a pénzt elköltötte.

A felhasznált képernyőfotót az egyik sértett bocsátotta a nyomozó hatóság rendelkezésére arról a hirdetésről, amellyel őt is tévedésbe ejtették
A felhasznált képernyőfotót az egyik sértett bocsátotta a nyomozó hatóság rendelkezésére arról a hirdetésről, amellyel őt is tévedésbe ejtették

A vádlott ilyen módszerrel 2021 októberéig 26 vevőt csapott be, akiknek fejenként 3 ezer és 57 ezer forint közötti kárt okozott, azonban a sértettek nagy számára tekintettel a vádlott által kicsalt összeg összességében megközelíti a félmillió forintot.

A Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és vagyonelkobzás kiszabására tett indítványt.

Címkék: pénzérme, internet, webáruház, trükk, csal, online, kék hírek