A Marcali Járási Ügyészség vagyon elleni bűncselekmények miatt emelt vádat azokkal a férfiakkal szemben, akik közül ketten megtalálták és ellopták az agancsot, míg társuk a trófeát megvásárolta annak ellenére, hogy tisztában volt az agancs eredetével.

A vádlottak közül a testvérpár 2021 novemberében gombászni ment a Marcali környékén lévő lakóhelyükhöz közeli erdőbe, ahol egy ismeretlen okból elhullott, a helyi vadásztársaság tulajdonában lévő gímszarvas bikát találtak. A férfiak későbbi értékesítés céljából az állat 300 ezer forint értékű trófeáját levágták és otthonukba vitték. 

fotó: Magyarország Ügyészsége
fotó: Magyarország Ügyészsége

A testvérek rövid időn belül találtak vevőt, akinek elmondták, hogy az agancs lopásból származik, de a férfi így is megvásárolta 100 ezer forintért a trófeát.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a testvérekkel szemben elzárást, illetve pénzbüntetést, míg a vevővel szemben felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott.
 
(A felhasznált képet egy tanú bocsátotta a marcali rendőrök rendelkezésére, amelyen a megtalálás után a vádlottak egyike a vad trófeájával fényképezkedik.)

Címkék: trófa, agancs, gomba, testvér, lop, erdő, tolvaj, kék hírek