A Nagyatádi Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a három fiatal férfival szemben, akik sorozatosan követtek el vagyon elleni bűncselekményeket a taranyi szőlőhegyen. 

A húszas éveikben járó vádlottak 2021 januárjában összesen kilenc sértettet károsítottak meg oly módon, hogy a lakatok leverését és az ajtók befeszítését követően behatoltak a pincékbe, illetve az azokhoz tartozó melléképületekbe, majd főként szerszámokat, kisgépeket, továbbá más, fémből készült berendezési tárgyakat loptak el összesen 552.525,- Ft értékben. 

null

A nagyatádi rendőrök széleskörű adatgyűjtést követően végül azonosították és elfogták az elkövetőket, a nyomozás során elvégzett házkutatások során pedig még az ellopott értéktárgyak egy részét is megtalálták. 

A Nagyatádi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint pártfogó felügyelet és vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt. 

Címkék: vádemelés, betörés, ügyészség, kék hírek