Az egyenruhások pénteken 3 óra 45 perc körüli időben a 7-es számú főúton, Polgárdi közigazgatási területén intézkedés alá akartak vonni egy személyautót, de annak vezetője megállás nélkül továbbhajtott, majd Balatonendréd után, egy erdős területen felborult és kigyulladt.

Az autót egy indiai férfi vezette, rajta kívül az utastérben hat, magukat iraki, pakisztáni és afgán állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott. A baleset következtében több személy is könnyebb sérüléseket szenvedett, akiket kórházba szállítottak.


Fotó: police.huFotó: police.huFotó: police.hu
Fotó: police.hu
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az utasok személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét sem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

A járművezetőt a Somogyi Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói és vizsgálói embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja hallgatták ki, majd – őrizetbe vétele mellett – kezdeményezték letartóztatását.

Címkék: balatonendréd, embercsempész, kék hírek, rendőrség