Tizenegy esetben tűzesethez, tizenhárom alkalommal műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók, négyszer pedig tévesen riasztották az egységeket.

Pénteken egy tizenöt méter magas fa egy másik fára dőlt Kéthelyen a 68-as úton. A marcali hivatásos tűzoltók létráról ledarabolták a fát és megszüntették a veszélyt. 

Garázs és benne egy személyautó égett Barcson, a Dankó utcában péntek este. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezésekor a lángok már átterjedtek több melléképületre is. Az egységek végül öt vízsugárral oltották el a lángokat.

fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szombat hajnalban egy motoros és egy kisbusz karambolozott Siófokon, a Batthyány Lajos utca és a Kinizsi utca kereszteződésében. A műszaki mentést a város hivatásos tűzoltói végezték. A kisbuszban csak a sofőr, míg a motoron ketten utaztak. A balesetben mindhárman megsérültek, őket a mentők kórházba szállították.

Vonattal ütközött egy személyautó Somogyaszalónál, az antalmajori vasúti átkelőnél szombaton. Az autó négy utasa épségben kiszállt a járműből, és a vonaton utazó négy utas sem sérült meg a balesetben. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Vasárnap hajnalban kigyulladt egy személyautó Jákó Kossuth Lajos utcájában. A kadarkúti önkormányzati és a nagybajomi önkéntes tűzoltók kiérkezésekor már az egész autó lángolt. Az egységek egy vízsugárral rövid időn belül eloltották a tüzet.

Egy családi ház előtere égett, majd a lángok átterjedtek a tetőszerkezetre is Segesd külterületén, vasárnap reggel. A nagyatádi hivatásos és a böhönyei önkormányzati tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet és megakadályozták, hogy a lángok továbbterjedjenek a melléképületre. A tűzoltók három gázpalackot is kihoztak az épületből, amelyeket hőhatás nem ért. A házban élők rokonokhoz költöztek, mivel az épület lakhatatlanná vált.

Egy személyautó és egy kisteherautó ütközött Barcson, a Mező utcában, vasárnap délután. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, majd közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A balesetben senki sem sérült meg.

Címkék: műszaki mentés, riasztás, láng, tűzoltó, hétvége, baleset, kék hírek