Táborozó diákok látogattak el néhány nappal ezelőtt a Marcali Rendőrkapitányságra. Az úszótáboros óvodás csoport és a „MarcLali4 - Üzenet a tömlöcből” tábor általános iskolás diákjait is sok érdekességgel várták a rendőrkapitányság munkatársai.

Az interaktív baleset- és bűnmegelőzési foglalkozáson a szakemberek felhívták a gyerekek figyelmét az idegen személlyel találkozás, ismerkedés, és ajándék elfogadásának veszélyeire, a biztonságos fürdőzésre, a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályaira, valamint a 112-es segélyhívó szám használatával kapcsolatban is hasznos tanácsokkal látták el a megjelenteket.

A látogatók közelebbről is megtekinthették, a bátrabbak fel is próbálhatták a rendőrök felszerelését, valamint beülhettek a rendőrautóba. A vállalkozó kedvűek ujj- és tenyérnyomatát pedig a bűnügyi technikus rögzítette.


az SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételei
az SMRFK felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A részeg-szemüveg segítségével kipróbálhatták az alkohol szervezetre, érzékszervekre gyakorolt káros hatásait, különböző játékos feladatokat oldhattak meg, a kisebbek színezhettek és mindenki készíthetett saját rendőrsapkát is.

A legnagyobb sikert mégis Shakira, a nyomkövető rendőrkutya aratta a gyerekek körében, aki a csoportból "eltűnt" társukat találta meg eredményesen, amit a gyerekek tapssal, majd simogatással köszöntek meg új négylábú barátjuknak.

Üres kézzel senki sem távozhatott a kapitányságról, élmények mellett apró ajándékok is gazdára leltek a gyerekek között.

Címkék: interaktív, tábor, kutya, marcali, részeg, rendőr, diák, kék hírek