A rendelkezésre álló adatok szerint egy polgári lakos 2021 júliusa és októbere között több internetes aukciós- és hirdetési oldalon olyan különleges régi pénzérméket, alkalmi ruhát, parfümöket és egyéb használati tárgyakat hirdetett, amelyekkel valójában nem rendelkezett.

A nőnek 26 vevőt sikerült lépre csalnia -köztük több somogyi lakost is-, akik az áruk ellenértékét postaköltséggel együtt a megadott számlaszámra előre átutalták, ám a megvásárolt tárgyakat hiába várták. A marcali rendőrök a széleskörű adatgyűjtés során azonosították a feltételezett elkövetőt, akit üzletszerűen elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

A Marcali Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezte és a 42 éves polgári csaló ellen folyó eljárás iratait a napokban vádemelési javaslattal küldte meg a Marcali Járási Ügyészség részére.  

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai:

- Csak megbízható helyről vásároljanak!

- Ha interneten vásárolnak valakitől, ne utalják el előre a pénzt az eladónak! Ha lehetőség van rá, fizessenek utánvétel!

- Olyan oldalról vásároljanak, amit már ismernek és korábban kipróbáltak!

- Ellenőrizzék az eladók értékelését (pl. elégedettség, panasz) a weboldalakon!

- Mindig mentsenek el minden dokumentumot az online vásárlásokkal kapcsolatban. Ezek szükségesek lehetnek a vásárlás idejének és körülményeinek a tisztázásához, vagy annak bizonyítására, hogy kifizették a terméket!

Amennyiben mégis áldozattá válik, értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

Címkék: pénzérme, webáruház, trükk, internet, csal, online, kék hírek