A versenyen Magyarország valamennyi hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltójának lehetőséget biztosított az aktív sporttevékenység mellett egy újfajta tűzoltó versenysport megismertetésére. A nevezési díjat a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány számára ajánlották fel, amelyhez négy somogyi tűzoltó is hozzájárult. 

A versenyzőknek egy 35 méter hosszú pályán, 7 állomáson kellett bizonyítani állóképességüket: elsőként 200 métert kellett evezniük ergométerrel, majd a nőknek 20, férfiaknak 40 kg felhúzása következett húszszor, aztán kettlebell swing várt rájuk. Ezt követően egy személyautó gumiabroncsát kellett elhúzniuk, az ötödik állomáson tömlővel a vállukon zsámolyra lépkedtek fel és le, majd kamiongumit görgettek, végül pedig a férfiak kettő -, a nők egy 6 kg-os porral oltóval futottak be a célba. 

fotó: Gyöngyi Ferenc
fotó: Gyöngyi Ferenc

A 30-39 év közötti férfiak kategóriájában ifj. Bodó László (KÖTÉL Egyesület) a negyedik helyen végzett, a 40 év felettiek kategóriájában Ivanek Róbert (Kaposvár Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság) a 8. helyen zárta a versenyt. 

A nők között a KÖTÉL Egyesület tagja, Török Eszter hozta el az aranyérmet, Szőke Hanna (Bolhás ÖTE) pedig az ötödik lett. 

Ifj. Bodó László, Török Eszter és Szőke Hanna tagja volt annak a hétfős csapatnak is, amely végül az első helyezést szerezte meg a bajnokságon. 

Címkék: jótékony, Kötél, életmentő, tűzoltó, Kaposvár, Somogy, sport, kék hírek