Hetvenkettő segélykérő hívás érkezett a hétvégén a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjába. Tizennégy alkalommal tűzesethez, negyvennyolc alkalommal műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók, tíz esetben pedig tévesen riasztották az egységeket.

Pénteken még főként kisebb vegetációtüzekhez vonultak a somogyi tűzoltók. Berzencén egy aratást végző kombájnhoz hívták a nagyatádi, a csurgói és a berzencei egységeket. A jármű hőkamerával történt átvizsgálását követően azonban kiderült, hogy csak a lerakódott szennyeződés izzott be, a felforrósodott alkatrészeket a tűzoltók visszahűtötték. A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A péntek éjszaka, erős széllel érkező vihart követően huszonhárom esetben kérték a károk felszámolásához a megye tűzoltóinak segítségét. Főként a Balaton partján hasított le ágakat és döntött ki fákat a vihar, sőt egy böhönyei családi ház kéményét is megrongálta. Ugyanakkor Nagybajomnál, Kéthelyen, Pálmajorban és Büssüben is fa dőlt az útra, de a tűzoltóknak mindenütt sikerült rövid idő alatt felszámolni a károkat. A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Szombatra virradó éjjel árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó Böhönye külterületén. A gépkocsiban hárman utaztak, senki sem sérült meg a baleset során. A böhönyei önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, majd kerekeire állították azt. A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vasárnap reggel a belső, majd a külső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó az M7-es autópálya siófoki szakaszán, a határ felé vezető oldalon. A balesethez riasztották a város hivatásos tűzoltóit, akik áramtalanították a gépkocsit. A mentők az autóban utazó gyermekeket kivizsgálásra kórházba szállították. 

Összeütközött két gépkocsi az M7-es autópálya 92-es kilométerszelvényénél, Balatonvilágos térségében, a Budapest felé vezető oldalon vasárnap délelőtt. A siófoki hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést, akik rövid idő alatt megszüntették a forgalmi akadályt a sztrádán. Az eset során senki sem sérült meg. 

Négy gépkocsi ütközött össze Enying térségében, a 7-es és a 64-es főutak körforgalmában vasárnap délután. A járművekben összesen kilencen utaztak. A balesethez a siófoki hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket. A balesetben senki sem sérült meg. 

Fotó: Balatonboglár ÖTP, Böhönye ÖTP, Nagyatád HTP

Címkék: tűzoltóság, hétvége, katasztrófavédelem, kék hírek