Az egyik járművezető 2022. június 30-án hajnalban Zamárdi belterületén közlekedett, amikor elvesztette uralmát a gépkocsi felett, majd lesodródott az útról és árokba hajtott. A körzeti megbízottak a helyszínen a 41 éves férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett. A győri lakos ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja és egyéb közlekedésrendészeti szabályszegés miatt indítottak eljárást.

Egy nagyharsányi teherautóvezető 2022. július 1-jén 14 óra 30 perckor hajtott árokba Csurgó külterületén, és a baleset során súlyos sérülést szenvedett. Az 54 éves sofőrnél végzett alkoholszonda is pozitív értéket jelzett, ezért az egyenruhások járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja és egyéb közlekedésrendészeti szabályszegés miatt ellene is eljárást indítottak.

A zákányi körzeti megbízottak 2022. július 2-án 17 óra 30 perc körül igazoltattak egy sofőrt, aki a 6804-es számú úton nekiütközött a vele szemben közlekedő személygépkocsinak. Megállították, hogy a 48 éves férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, valamint a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív eredményt jelzett. Az egyenruhások a zákányfalui lakos ellen a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást, az engedély nélküli vezetés, és egyéb közlekedésrendészeti szabályszegések miatt pedig szabálysértési eljárást indítottak.

Címkék: jogosítvány, sofőr, ittas, baleset, kék hírek