Somogy megyében az utóbbi időszakban megszaporodtak a közlekedés során, a gyalogos-átkelőhelyeken elkövetett szabálytalanságok, ezért a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott ellenőrzéseket és figyelemfelhívó kampányt folytat, míg a Kaposvári Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a fiatal nőt, aki a zebrán ütött el egy szabályosan közlekedő férfit Kaposváron, azonban a sértettnek a tőle telhető segítséget nem adta meg, hanem elhajtott a helyszínről.

A vádlott 2022 áprilisában Kaposváron, a Vásártéri úton közlekedett a Kanizsai utca irányába. A sértett ezzel egy időben a járdán haladt az utcák kereszteződésénél és mivel a terhelt gépkocsijával lassan közelítette meg az útszakaszt, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen folytatta útját.

null

A nő azonban a kereszteződéshez érve figyelmetlensége miatt nem vette észre a zebrán szabályosan közlekedő gyalogost és nekiütközött az előtte áthaladó férfinak. A sofőr az ütközés erejétől a motorháztetőre kerülése után észlelte csak a sértettet, kanyarodó autóját ekkor fékezte állóra, ami miatt a férfi a motorháztetőről a kocsi elé esett.

A sértett nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, így fel tudott kelni és visszament a járdára, de a járművezető hozzá sem szólt a férfihoz, hanem elhajtott. A Kaposvári Járásbíróság pénzbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki a terhelttel szemben.

Címkék: gázolás, vádemelés, kaposvár, kék hírek