Csütörtökre virradó éjszaka ötször riasztották a Somogy megyei tűzoltókat kidőlt fák és leszakadt faágak miatt. A reggeli órákban további káreseteknél is kérték a tűzoltók segítéségét, ahol az éjszakai vihar a nyomát hagyta.

Újvárfalván vezetékre dőlt, Nagybajom külterületén, a 61-es úton pedig több fűzfa is kidőlt, teljesen elzárva az utat az arra közlekedők elől. Somogysárdon a Nádas utcában egy fűzfa és egy fenyőfa tört ketté egy családi ház udvarában. Valamennyi helyszínen a tűzoltók rövid időn belül megszüntették a forgalmi akadályt és elhárították a veszélyt.

Nagybajomban, a Kunmajor utcában egy családi ház három kéménye is ledőlt a viharban, károsítva a tetőszerkezetet. A böhönyei önkormányzati tűzoltók a kémény meglazult részeit és a lógó cserepeket eltávolították. A ház lakhatatlanná vált, az ott lakók ideiglenesen rokonokhoz költöztek. Kaposváron, a Toldi Miklós utcában egy fa hatméteres ága tört le, akadályozva a gyalogos forgalmat, a Búzavirág utcában pedig egy óvoda udvarára szakadt egy nagy méretű faág. Mindkét helyszínen a megyeszékhely hivatásos tűzoltói darabolták fel a faágat.


Fotó: Kaposvár HTPFotó: Kaposvár HTPFotó: Kaposvár HTP
Fotó: Kaposvár HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: tűzoltük, vihar, somogy, kék hírek