A Kaposvári Járási Ügyészség bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a többszörösen büntetett előéletű kaposvári férfival szemben, aki a 8 éves fegyházbüntetéséből szabadulva előbb lopást kísérelt meg, majd rabolt is egy idős férfitól. Az ügyben kedden hirdetett ítéletet a Kaposvári Járásbíróság.

A vádirat lényege szerint a vádlott 2020 novemberében egy kaposvári ingatlanba tört be, azonban mielőtt bármit magához tudott volna venni, az egyik sértett megzavarta, ezért elmenekült a helyszínről.
A vádlottat a következő lopásánál is tetten érte a sértett, ekkor azonban a férfi a menekülés helyett neki támadt a nála gyengébb fizikumú, idős áldozatára, akit előbb ököllel arcon ütött, majd a földre került sértettet értékei átadására szólította fel. Az idős férfi azonban még ekkor is ellenállt, és a vádlott őt ért rúgásai ellenére sem árulta el pénze hollétét, azonban a vádlottnak végül sikerült 75.000,-Ft-ot megtalálnia. A vádlott a pénz eltulajdonítása után azért, hogy a bűncselekmény nyomait eltűntesse tisztítószert, illetve őrölt paprikát és borsot hintett szét a sértett házában.

A vádlott azt sem akarta, hogy távozása után a sértett rögtön értesíteni tudja a rendőröket, ezért a mobiltelefonjából kivette a SIM kártyát és az akkumulátort, a vezetékes telefon zsinórját elvágta, végül pedig az idős férfit bezárta a házába. A sértettnek azonban a padlásfeljáró létrájának segítségével végül sikerült kijutnia, majd szomszédján keresztül telefonált a rendőrségre.

A Kaposvári Járásbíróság a keddi napon kihirdetett ítéletével az elfogása óta letartóztatásban lévő, erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő férfit a vádirattal egyezően mondta ki bűnösnek, és vele szemben 15 év fegyházbüntetést, illetve 8 év közügyektől eltiltást szabott ki azzal, hogy a feltételes szabadság lehetőségéből is kizárta. Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért, míg a védelem felmentésért jelentett be fellebbezést.

A fényképen a sértett meneküléshez használt létrája látható, amit a kaposvári rendőrök a
szemle során fotóztak le.

Címkék: betörő, ügyészség, rablás, kék hírek