A Kaposvári Járási Ügyészség jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt indult bűnügyében a Kaposvári Járásbíróság a váddal egyezően mondta ki bűnösnek a negyvenes éveiben járó férfit és társát.

A vád szerint a büntetett előéletű férfi agresszív, bántalmazó magatartása miatt felesége közös gyermekükkel titokban menekült el a családvédelmi hatóságok segítségével egy Kaposvártól távoli védett otthonba.

A vádlott azonban 2021 májusában rátalált családjára, és a gyermekkel éppen az óvodába tartó nőt erélyesen felszólította arra, hogy a kislánnyal együtt szálljon be a társa által vezetett autóba. A nő – a gyermekét féltve - felhagyott az ellenállással, a terhelttel Kaposvárra jött, akitől az erőszak hatása miatt még azt is eltűrte, hogy többször akarata ellenére közösüljön vele. 

A sértettek végül másnap tudtak elszabadulni, mivel a védett otthonból értesítették a nő és kislánya hirtelen eltűnéséről a kaposvári rendőröket, akik őrizetbe vették a vádlottat. 

A bíróság a letartóztatásban lévő férfit tíz év fegyházbüntetésre ítélte és tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, míg a személyi szabadság megsértésénél segédkező társa egy év négy hónap börtönbüntetést kapott, melynek végrehajtását a bíróság két évre felfüggesztette.

A döntés nem jogerős, az ügyészség mindkét vádlottra nézve súlyosítás végett jelentett be fellebbezést.

Címkék: emberrablás, ítélet, ügyészség, kék hírek