A Kaposvári Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat egy nővel szemben, aki figyelmetlenség miatt sodródott a vasúti pályára, de a közeledő vasúti szerelvény még időben meg tudott állni.

A vádlott 2022 márciusában Marcali irányából Kéthely felé közlekedett a személygépkocsijával, melynek során figyelmetlenül közelítette meg a Marcali-Balatonmáriafürdő vasútvonal szintbeli kereszteződését, ezért amikor az autóját a fénysorompó tilos jelzését észlelve intenzíven fékezni kezdte, a vasúti átjáró előtt megállni már nem tudott, és az időközben lezáródni kezdő csapórúd alatt besodródott a vasúti átjáróba úgy, hogy a járműve a sínpálya túloldalán lévő fénysorompó oszlopának ütközött.

A vasúti pályán ekkor egy pályakarbantartó vasúti jármű közlekedett, melynek vezetője még időben észlelte a kialakult veszélyhelyzetet, ezért a szerelvényt a vasúti átjáró előtt meg tudta állítani, majd miután meggyőződött arról, hogy a vádlott jól van, illetve a sérült gépkocsi sem akadályozza a biztonságos áthaladást, folytatta az útját. A szerencsés kimenetelű balesetben személyi sérülés nem történt. 

Az ügyben a Marcali Járásbíróság jár el.

(A fotók a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készültek.)

Címkék: átjáró, sorompó, vonat, vasút, baleset, kék hírek