A Kaposvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú fiúval szemben, aki kerékpárokat lopott Siófokon. A terheltet azonban a második alkalommal tetten érték, ahonnan csak erőszak alkalmazásával tudott elmenekülni.

A vádiratban foglaltak szerint az elkövetés idején 16 éves vádlott tavaly nyáron lopási szándékkal bement egy siófoki társasház udvarára és egy korlátnak támasztott kerékpárt lovasított meg.

A fiú a sikeres lopást követő másnap újra megpróbált egy biciklit eltulajdonítani, ezért a kerítésen keresztül bemászott egy siófoki cég telephelyére. A terhelt az ott lévő kerékpártárolóból akarta éppen kiemelni a fegyveres biztonsági őr kerékpárját, aki észlelte a vádlott cselekményét és felszólította arra, hogy engedje el a biciklit és maradjon ott. 

A terhelt a sértett felszólítása ellenére a telephely kapuja felé kezdett futni, miközben két kézzel mellkason lökte az őrt.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben a fiatalkorú elkövetőkre vonatkozó szabályok szerint függesztett fogházbüntetést indítványozott. 

(A felhasznált fényképet a siófoki rendőrök készítették az első helyszínen.)

Címkék: biztonsági őr, bringa, kerékpár, tolvaj, kék hírek