A tűzoltók egész éjszaka dolgoztak a károk felszámolásán, jelenleg is tizenegy helyszínen zajlik tűzoltói beavatkozás - tájékoztatott minket a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szombaton nulla órától reggel hétig 25 műszaki mentés szerepel a somogyi tűzoltók statisztikájában. Főként útra, épületekre és villanyvezetékre dőlt fák, leszakadt faágak miatt kérték a tűzoltók segítségét. A legtöbb bejelentés a dél-somogyi településekről érkezett. Háromfán, Rinyújnépen és Babócsán, összesen 700 fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás. 

Vasúti sínekre dőltek fák Daránynál, Som és Nagyberény között, valamint Somogyudvarhely közelében is. Miután a tűzoltók feldarabolták és eltávolították a leszakadt faágakat, kidőlt fákat a sínekről, a vonatok folytatni tudták útjukat. Személyi sérülés egy esetben sem történt. Szulok és Homokszentgyörgy között csaknem tíz méterenként egy-egy hatalmas ág, kidőlt fa akadályozta a közúti közlekedést, amelyeket lépésről lépésre haladva távolítottak el az útról az önkéntes és hivatásos egységek. A csokonyavisontai templom tornyát is megrongálta a vihar, ahol jelenleg is dolgoznak a barcsi tűzoltók.  


Barcs HTPBarcs HTP
Barcs HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Somogy megye, vihar, tűzoltók, kék hírek