A Kaposvári Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki rövid időn belül a KRESZ több alapvető előírását is megszegte. 

A 24 éves vádlott - aki „B” kategóriás jogosítvánnyal soha nem rendelkezett – 2021 decemberében Nagybajom belterületén közlekedett az autójával, amikor egy vezetéstechnikai hiba miatt a nedves úttesten megcsúszott, és a szemközti sávba átsodródva nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő másik személygépkocsi bal oldalának. Az ütközés következtében a másik autó megpördült, és az eredeti menetirányával ellentétes helyzetben állt meg. A balesetben a vétlen sofőr autójában utazók – egy nő és egy gyermek – könnyű sérüléseket szenvedtek, azonban a vádlott anélkül hajtott el a helyszínről, hogy a sértettek állapotáról meggyőződött volna.

A vádlottnak ezen túlmenően ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt is felelnie kell a bíróság előtt, mivel az általa okozott baleset után alig három héttel egy másik autóval szállította két testvérét úgy, hogy előtte szeszes italt fogyasztott. 

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben. 

(A felhasznált fényképeket a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette.)

Címkék: cserbenhagy, ittas, jogosítvány, kék hírek