Leszakította a villanyvezetéket és egy kerítésre zuhant egy húsz méter magas fa szerdán, amikor gyökerestől kifordult a földből, egy közeli ház tetejéről pedig lesodort néhány cserepet.

A kaposvári hivatásos tűzoltók feldarabolták a fát és szabaddá tették a járdát a gyalogosok számára. A tűzoltói beavatkozás idejére az áramszolgáltató munkatársai feszültségmentesítették az érintett vezetékszakaszt.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összegyűjtött néhány, az esethez kapcsolódó jó tanácsot. Ezeket galériánk alatt olvashatják el.


A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeiA Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeiA Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeiA Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeiA Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

- Ellenőrizzék a fák egészségi állapotát és stabilitását! A beteg vagy elöregedett fákat egy erősebb szélvihar könnyebben kidöntheti.

- Gyűjtsék össze és vigyék be az épületbe a könnyen mozgatható tárgyakat, amit a szél felkaphat (pl. műanyag kerti bútorok, szerszámok, trambulin) – ezek ugyanis súlyos sérüléseket okozhatnak.

- Ha a szabadban tartózkodnak, mihamarabb húzódjanak biztonságos helyre!

- Távol haladjanak a fáktól, épületektől, hogy a letört ágak, cserepek, üvegszilánkok ne okozzanak sérülést!

- Nem ajánlott öreg, magányosan álló fa alá menekülni, autóval leparkolni, vagy éppen ott táborozni, mert a lezuhanó ágak balesetet okozhatnak és a villámcsapás veszélye is itt a legnagyobb.

- A leszakadt villamos vezetéket megközelíteni is életveszélyes!

- A szabadban végzett tűzveszélyes tevékenységet azonnal abba kell hagyni, a tüzet eloltani!

Óvintézkedések az épületen belül:

- Mielőtt elindulunk otthonról, ellenőrizzük, hogy a nyílászárókat bezártuk-e!

- Készüljünk fel áramszünetre (elemlámpa előkészítése).

- Vihar esetén húzzuk ki az elektromos készülékek csatlakozóit a konnektorból, hogy elkerüljük a villámlás okozta túlfeszültségből eredő károkat!

- Baj esetén, hívja a 112-t!

Címkék: nyárfa, kidől, veszélyes, vihar, kék hírek