Hét alkalommal szabadtéri tűzhöz vonultak a somogyi tűzoltók, háromszor járművekből felcsapó lángokat fékeztek meg, kétszer pedig épületben keletkező tüzet fojtottak el az egységek.

Egy lángba borult személyautóhoz riasztották a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat Szőlősgyörök külterületére, a Bányászó hegyre péntek reggel. A jármű már teljes terjedelmében égett, amikor az egység a helyszínre érkezett. A tűzoltók eloltották a lángokat, és áramtalanították a gépkocsit, amelyben senki sem tartózkodott.

A délutáni órákban egy szerszámokat szállító kisteherautó gyulladt ki az autópályán, Kőröshegy térségében. A járműben ketten utaztak, ők nem sérültek meg. A siófoki hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat, amelyek az utastérből így nem terjedtek tovább.

Szombaton délután az M7-es autópálya siófoki lehajtójánál gyulladt ki egy gépkocsi. A motortérből felcsapó lángokat sikerült a tulajdonosnak egy porral oltóval elfojtania, így a város hivatásos tűzoltóinak csak a felforrósodott alkatrészeket kellett visszahűtenie.


Siófok HTPSiófok HTPSiófok HTPSiófok HTP
Siófok HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Árokba hajtott egy személyautó szombat este a 67-es főúton, Zselicszentpál közelében. A jármű vezetője ki tudott szállni a gépkocsiból, két utasát a balesethez riasztott kaposvári hivatásos tűzoltók és a mentők közösen emelték ki az autóból.Szalagkorlátnak csapódott egy személyautó az M7-es autópályán, Balatonszemes közelében, a Nagykanizsa felé vezető oldalon szombat délután. A balesethez riasztott balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, amelyben hárman utaztak, egyiküket a mentők kórházba szállították.

Egy körülbelül harminc négyzetméteres melléképület kapott lángra vasárnap délelőtt Nikla külterületén. A tulajdonos megpróbálta elfojtani a tüzet és közben könnyű sérüléseket szerzett, ezért a mentők kórházba szállították. Az esethez a marcali és a keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak, akik három vízsugárral fékezték meg a tüzet.


Marcali HTPMarcali HTPMarcali HTPMarcali HTPMarcali HTPMarcali HTPMarcali HTP
Marcali HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vasárnap délután beszakadt egy használaton kívüli kút teteje egy kutya alatt a Nagyatád külterületén lévő Döbrögpusztán. Az eb mentésére a nagyatádi hivatásos tűzoltók siettek, akik megbontották a kút tetejét, majd egyikük mentőkötél biztosításával leereszkedett a nyolcméteres mélységbe a bajba jutott négylábúért. A tűzoltók épségben hozták fel a háziállatot a kiszáradt kútból, majd átadták a gazdájának.


Nagyatád HTPNagyatád HTPNagyatád HTP
Nagyatád HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: tűzesetek, Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, hétvége, kék hírek