A Siófoki Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette, és több rendbeli lopás miatt emelt vádat azzal a férfival és a barátnőjével szemben, akik egy hónap alatt összesen hat vagyon elleni bűncselekményt követtek el részben közösen, részben pedig önállóan. 

A 23 éves nő és – a korábbi börtönbüntetéséből alig fél éve szabadult – 30 éves férfi 2021 áprilisától kezdődően sorozatosan követték el a bűncselekményeket Siófokon. Azon túlmenően, hogy a vádlottak az egyik siófoki parkolóból engedély nélkül hajtottak el egy nyitva felejtett autóval, a férfi két biciklit és egy sportcipőt, míg a barátnője két különböző lépcsőházból szerszámokat, szeszes italokat, egy gyermekbiciklit és egy rollert is ellopott. 

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás, a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság rendeljen el vagyonelkobzást is mindkét vádlottal szemben. 

Címkék: visszaeső, barát, barátnő, lop, tolvaj, autó, kék hírek