A Kaposvári Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal az olasz állampolgárságú férfival szemben, aki egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen okozott végzetes kimenetelű balesetet. 

A 89 éves férfi 2021 júliusában Kaposvár belvárosában közlekedett, azonban egy zebrához közeledve késedelmesen észlelte, hogy ott az idős sértett az úton való áthaladást már megkezdte. Bár a vádlott ekkor azonnal vészfékezni kezdett, az átkelőhely előtt megállni mégsem tudott, és a 81 éves asszonyt hozzávetőlegesen 32 km/h sebességgel elütötte, aki ennek következtében a földre zuhant. A balesetet követően a vádlott a helyszínen félreállt és a sértett segítségére sietett. 

Az idős asszonyt ugyan kórházba szállították, azonban a baleset során elszenvedett sérülései miatt szükségessé vált gyógykezelése során néhány héttel később életét vesztette. 

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. 

(A felhasznált fényképeket a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette.)

Címkék: gyalogátkelő, elüt, gázol, zebra, idős, kék hírek