A Kaposvári Járási Ügyészség lopás bűntette és pénzmosás bűntette miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik közül a fiatalabb vádlott által ellopott speciális gyári eszközöket ő, majd társa is le akarta adni a méhtelepen, azonban az átvételt megtagadták.

A húszas éveiben járó férfi 2021 áprilisában a kaposvári cukorgyárban végzett egy kft. alkalmazottjaként karbantartási munkálatokat, amikor elhatározta, hogy króm-nikkel acél anyagú csappantyúkat fog ellopni későbbi értékesítés céljából.

A vádlott tervének megfelelően a ruházatába rejtve közel egy millió forint értékű eszközt vitt ki a gyárból, továbbá hasonló értékben több darabot rejtett el a gyár területén. A férfinak azonban az értékesítésnél már nem volt szerencséje, mivel a fémkereskedelmi engedélyhez kötött anyagokat nem vették át tőle Kaposváron. A vádlott társa - aki tudta, hogy lopott dolgokat kellene eladnia - ugyanígy járt, hiába próbálkozott egy másik településen az értékesítéssel.

null

A több mint két millió forintos elkövetési érték jórészt megtérült, mivel a fiatalabb vádlott pár csappantyút visszadobott a gyár udvarára, valamint az elrejtett klapnikat is megtalálták. 

Az ügyészség a férfiakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában.

Címkék: alkatrész, cukorgyár, lopás, kék hírek