A hosszú hétvége során tizenhárom szabadtéri tűzhöz vonultak a megye tűzoltó egységei, amelyek között volt néhány négyzetméternyi és hét hektárra kiterjedő is. Darány külterületén vágástéri hulladék égett és a nagy szélben a lángok továbbterjedtek egy közeli fenyves aljnövényzetére is. A terület felderítésében és a tűzoltás utáni átvizsgálásában a helyi erdész szakember is közreműködött. A barcsi és a szigetvári hivatásos tűzoltók munkáját egy erőgép is segítette, amely biztonságos távolságra vitte a tűz által még nem érintett farakatokat. A tűz egy hektáron okozott pusztítást, ám a lángok a koronaszintet nem érték el.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Görgeteg külterületén mintegy öt hektáros területen foltokban égett az erdő aljnövényzete. A helyszínre a nagyatádi és a barcsi hivatásos, valamint a görgetegi önkéntes tűzoltók vonultak, akik öt vízsugárral és kéziszerszámokkal végezték az oltást. Az egységek munkáját nehezítette az erős szél, amelynek hatására a lángok gyorsan terjedtek. Végül a tűz mintegy hét hektárra terjedt ki, amelyet a tűzoltóknak két óra alatt sikerült megfékezni.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Öt alkalommal épületben keletkezett tűzhöz is riasztották a tűzoltókat az elmúlt napokban. Egyebek mellett Kaposhomokra, ahol egy zártkerti, húsz négyzetméter alapterületű, elhagyatott présház teljes terjedelmében égett. A tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal sikerült eloltani.

Egy zamárdi nyaraló emeleti fürdőszobájában kigyulladt egy mosógép a hétvégén. A lángok károsították a helyiség lambéria borítását is, de a siófoki hivatásos tűzoltóknak sikerült megakadályozni a tűz továbbterjedését. Az egység kivitte az épületből a mosógépet, majd megbontotta a sérült lambériát. A tűzoltók hőkamerával is meggyőződtek arról, hogy nincsenek már izzó részek a helyiségben. Az épületben tartózkodók nem sérültek meg.

Egy személyautó vált a lángok martalékává Kaposújlakon, egy üzem telephelyén. A tüzet a helyszínen tartózkodók megpróbálták egy porral oltóval elfojtani, de nem jártak sikerrel. A kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a jármű már teljes terjedelmében égett. Az egységek egy vízsugárral megfékezték a tüzet, miközben további vízsugarakkal védték a közelben parkoló járműveket a tűztől.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Szenyéren egy családi házzal egybeépített melléképület tetőszerkezete gyulladt ki és már teljes terjedelemben égett a tűzoltók kiérkezésekor. A tűz nem terjedt át a lakóépületre, a böhönyei önkormányzati tűzoltók mintegy fél óra alatt megfékezték a lángokat.

Tizenegy műszaki mentés szerepel a hétvége statisztikájában. Kiskorpád külterületén árokba hajtott egy személygépkocsi. A járműben csak a sofőr utazott, aki az eset során könnyű sérüléseket szenvedett. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót. Négy esetben megdőlt fa és letört faágak eltávolítása miatt kérték a tűzoltók segítségét Somogy megyében. Hat esetben a mentőszolgálat munkatársainak segítettek bejutni a betegek és sérültek otthonába a tűzoltó egységek.

Címkék: tűzoltóság, katasztrófavédelem, hétvége, kék hírek