A Fonyódi Járási Ügyészség még 2020-ban a bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal férfival szemben, akinek az ügyében a Fonyódi Járásbíróság a napokban hirdetett ítéletet.

A vádirat lényege szerint a férfi korábban élettársi kapcsolatban élt a bűncselekmények elkövetésekor a nyolcvanas évei közepén járó, német állampolgárságú sértettel, azonban kapcsolatuk a férfi italozása miatt megszakadt. A vádlott ennek ellenére nem költözött el a sértett házából, és továbbra is segédkezett az asszonynak, aki ezért fedezte a kiadásait, viszont az alkoholizmus egyre inkább eluralkodott rajta. 

A férfi emiatt egyre agresszívabb lett az idős sértettel, akit az egyik, italozás miatt kirobbant veszekedésük során olyan súlyosan bántalmazott, hogy az asszonynak eltörött a keze. 

A vádlottal szemben a bántalmazás miatt megelőző távoltartás rendeltek el, ennek ellenére néhány nappal később visszament a sértett házába, ahol megfenyegette a begipszelt kezű asszonyt azért, hogy adjon neki készpénzt, illetőleg ennek kikényszerítése érdekében egy alkalommal felé is ütött. Az erőszak hatására a sértett megrémült és közel 20 ezer forintot adott át az ittas férfinak, akit a rendőrök az eset után 1 órán belül elfogtak.

A Fonyódi Járásbíróság a napokban kihirdetett ítéletében az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek az eljárás során mindvégig letartóztatásban lévő férfit, akivel szemben 8 év börtönbüntetést és 8 év közügyektől eltiltást szabott ki. Az ítélet a kölcsönös fellebbezések folytán nem emelkedett jogerőre, ezért a vádlott továbbra is letartóztatásban maradt. 

Címkék: rabol, német, élettárs, részeg, ittas, kék hírek