Három forgalomból kivont személyautó borult lángba Kaposvár Csillag utcájában, péntek délután. Az esethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akiknek három vízsugárral és egy habsugár bevetésével sikerült a tüzet eloltani.  Az eset során senki sem sérült meg. 

Kaposvár HTPKaposvár HTPKaposvár HTP
Kaposvár HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Kéthelynél a vasúti sínek mellet égett az aljnövényzet háromszáz négyzetméteren, amit a marcali hivatásos tűzoltók rövid idő alatt megfékeztek. Enyingen a Vasút utca végén keletkezett tűz, a nagy füsttel járó tüzet a siófoki hivatásos tűzoltók fojtottak el. 

Kadarkút és Vótapuszta között egy letört faág akadályozta a forgalmat. A kadarkúti önkormányzati tűzoltóknak sikerült gyorsan eltávolítani az ágat az úttestről, megelőzve egy esetleges baleset. 


Kadarkút ÖTP
Kadarkút ÖTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A hét utolsó munkanapjának estéjén egy melléképület gyulladt ki Bolháson. Egy nyolcvan négyzetméteres ingatlan tetőszerkezete kapott lángra és a tűz átterjedt a szomszédos lakóházra is, amelyben néhány négyzetméteren kárt tett. A melléképületben bútorokat, lomokat és tűzifát tároltak. A helyszínre riasztott nagyatádi és nagykanizsai hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltók hat vízsugárral fékezték meg a lángokat.


Nagyatád HTPNagyatád HTPNagyatád HTPNagyatád HTP
Nagyatád HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Zselicszentpál külterületén a szombat reggeli viharos szél megtépázta a fákat. Két alkalommal is a 67-es út forgalmát akadályozta előbb egy letört faág, majd egy kidőlt fa. A kaposvári hivatásos tűzoltók beavatkozásának köszönhetően rövid idő után újra zavartalanul haladt a forgalom az érintett szakaszon.  Kaposvár Pécsi utcájában a KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltói távolítottak el egy a közlekedőket veszélyeztető, megdőlt fát. 


KÖTÉL
KÖTÉL
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Balatonlellén két autó ütközött össze, melynek következtében az egyik jármű az árokba borult. A két gépkocsiban összesen öten utaztak, az esetet követően egy embert a mentők kórházba szállítottak.  A műszaki mentést a balatonboglári önkormányzati tűzoltók végezték, melynek ideje alatt szakaszosan haladt a forgalom az érintett útszakaszon.

Szenyér, Simon utcájában vasárnapra virradó éjjel kigyulladt egy lakatlan ház. A mintegy hetven négyzetméter alapterületű ingatlan teljes terjedelmében lángolt a tűzoltók kiérkezésekor, végül a böhönyei önkormányzati és a marcali hivatásos egységeknek négy vízsugárral, másfél óra alatt sikerült a tüzet elfojtani.


Böhönye ÖTPBöhönye ÖTPBöhönye ÖTPBöhönye ÖTPBöhönye ÖTP
Böhönye ÖTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Meggyulladt a lerakódott korom egy látrányi családi házzal egybeépített melléképület kéményében. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók eltávolították az égéstermék elvezetőből az izzó kormot, majd a siófoki hivatásos tűzoltókkal átvizsgálták az épületet, meggyőződve róla, hogy a tűz nem terjedt tovább. Az egységek felhívták a tulajdonos figyelmét arra, hogy a kéményt ne használja addig, amíg azt szakember át nem vizsgálta. 

Lángra kapott a száraz aljnövényzet Főnyed és Szegerdő között, az autópálya mellett vasárnap délelőtt. A tűz mintegy 150 méter hosszan emésztette fel a partoldal száraz aljnövényzetét, amit a szőkedencsi önkéntes tűzoltóknak sikerült rövid idő alatt körülhatárolni. 

Nem sokkal később újra a szőkedencsi önkéntes és a marcali hivatásos tűzoltók segítségét kérték, ismét Szegerdőre, ahol meggyulladt a száraz aljnövényzet. A mintegy fél hektáros területen a vegetáció égett és több tuskó is beizzott. Az egységek több vízsugárral és kéziszerszámokkal dolgoztak a lángok megfékezésén, majd ezt követően Sávolyra vonultak, ahol a temető mellett a nádas lobbant lángra. 


Marcali HTPMarcali HTPMarcali HTP
Marcali HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: katasztrófavédők, tűzoltók, hétvége, kék hírek